Laatste tweets
Samenwerking


Wat is de manier van samenwerken van Sjors Moonen? Samenwerking ~ Amphia Ziekenhuis ~ Breda (Nederland)

Als orthopedisch chirurg houd ik me dan vooral bezig met de zorg van patiënten met voet- en enkelaandoeningen. Hierbij is samenwerken belangrijk, zoals bijvoorbeeld in de Voet & Enkel unit. Een ander voorbeeld is de samenwerking met een speciaal orthopedisch team op de operatiekamer. Dit is enorm belangrijk omdat een operatie vlot en voorspoedig verloopt wanneer iedereen weet wat hij of zij moet doen. Dit zorgt voor het beste resultaat.

Gezamenlijk multidisciplinair spreekuur

Tijdens het zogenaamde gezamenlijk multidisciplinair spreekuur wordt een patiënt gelijktijdig gezien door het hele team deskundigen. Door een beoordeling door meerdere zorgprofessionals vanuit verschillende disciplines kan uiteindelijk meteen voor het beste behandelplan gekozen worden. Voor specifieke voet en/of enkelafwijkingen is er een aantal gezamenlijke spreekuren zoals het gezamenlijk spreekuur met de fysiotherapeut, podotherapeut en orthopedisch schoenmaker, evenals ook het sportspreekuur en het gezamenlijk reumavoetenspreekuur. Wekelijks is bijvoorbeeld een gezamelijk spreekuur ingepland waarbij de patiënt gezamenlijk wordt beoordeeld door zowel de orthopedsch chirurg als de podotherapeut of orthopedisch schoenmaker. Indien nodig kan vervolgens meteen al een behandeling starten zoals het aanmeten van de juiste inlegzolen danwel schoenen. Tijdens het gezamelijk sportspreekuur bestaat het team uit een sportarts, een fysiotherapeut en de orthopedisch chirurg. Bij het reumavoetenspreekuur bestaat het team uit een reumatoloog, een revalidatiearts, een orthopedisch schoenmaker en een orthopedisch chirurg.

De samenwerking tussen de meerdere zorgprofessionals rondom de voetzorg resulteert uiteindelijk in de beste behandeling voor de patiënt.  

Samenwerking huisartsen en Amphia
 

Maar ook huisartsen behoren tot samenwerkende partners. Door een prettige samenwerking kunnen patiënten op korte termijn langskomen. Indien nodig wordt er ook overlegd tussen de huisarts en mij.