Sjors Moonen, orthopedisch chirurg
Sjors Moonen

Wie ik ben

Mijn naam is Sjors Moonen

In 1975 ben ik geboren in Biezenmortel, een klein dorp in Noord-Brabant. Mijn opleiding tot orthopedisch chirurg heb ik volbracht in Maastricht. Vervolgens heb ik een fellowship (specialisatie-stage) gedaan om me te specialiseren in voet- en enkelafwijkingen. Vanaf 2009 ben ik werkzaam in het Amphia Breda. Mijn expertise is het behandelen van allerlei letsels en afwijkingen aan voet en enkel.

Expert in voet- & enkel
gedreven en zorgvuldig
vriendelijk en enthousiast
sympathiek en betrokken!

Verder ben ik gelukkig getrouwd met mijn vrouw. Samen zijn wij de trotse ouders van twee gezonde zonen. Met veel plezier wonen we in Breda. Sport heeft altijd een belangrijke plaats gehad in mijn leven. Tijdens mijn jeugd heb ik veel gevoetbald en wist ik het te schoppen tot semiprofessional voetballer. In mijn studietijd heb ik met plezier gehockeyd en geroeid. De laatste jaren ben ik vooral actief als hardloper en mountainbiker. Dit wissel ik af met fitness training om fit en in balans te blijven.

Welke opleiding heb ik gevolgd?

Mijn opleiding tot orthopedisch chirurg is voorspoedig verlopen. Na het behalen van mijn vwo-diploma, ben ik gestart met de studie geneeskunde in Maastricht. Na 4 jaar haalde ik mijn docteraaldiploma cum laude. Na twee jaar co-schappen behaalde ik vervolgens mijn diploma tot basisarts. Hierna ben ik begonnen met de specialisatieopleiding orthopedie. Hierbij was ik als arts-assistent werkzaam in de ziekenhuizen in Zwolle, Sittard, Heerlen en Maastricht. Eind 2008 behaalde ik mijn registratie als orthopedisch chirurg.

Wanneer ben ik gepromoveerd?

Tijdens mijn opleiding tot orthopedisch chirurg heb ik onderzoek voor mijn proefschrift verricht. Dit betrof onderzoek naar het teruggeven van eigen wondbloed bij patiënten bij wie een nieuwe heup- of knieprothese geplaatst wordt. In 2008 heb ik met succes mijn proefschrift verdedigd aan de Universiteit van Maastricht. Ben dan ook gepromoveerd tot doctor in de medische wetenschappen en mag sindsdien de titel dr. dragen.

Hoe is mijn specialisatie verlopen?

Voor mijn specialisatie heb ik na mijn opleiding onder meer ervaring opgedaan bij professor Dereymaeker in het Academisch ziekenhuis in Antwerpen. Daar doorliep ik een fellowship (specialisatie-stage) voet- en enkelafwijkingen. Daarnaast volgde ik een fellowship arthroscopie, dat zijn kijkoperaties in gewrichten. Om op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen binnen het vak ga ik regelmatig naar nationale en internationale cursussen en congressen, en ben ik aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen. 

  • Federatie Medisch Specialisten (FMS)
  • Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV)
  • Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA)
  • Nederlandse Orthopaedische en Traumatologische Sportgeneeskunde (NOTS)
  • Dutch Foot & Ankle Society (DFAS)
  • European Foot & Ankle Society (EFAS)
  • Minimal Invasive Foot & Ankle Society (MIFAS)

Last van uw voet of enkel?

En wilt u weer zonder klachten deelnemen aan dagelijkse activiteiten? Uw mooie schoenen kunnen dragen? Of uw sport weer beoefenen?

Ik help u graag verder! dr. A.F.C.M. (Sjors) Moonen

Orthopedisch chirurg

076 595 1033
AMoonen1@Amphia.nl Contact opnemen