Laatste tweets
Wetenschappelijk onderzoek


Welk wetenschappelijk onderzoek wordt verricht door Sjors Moonen?AFCM (Sjors) Moonen ~ Orthopedisch chirurg ~ Voet specialist, enkel specialist ~ Amphia Ziekenhuis ~ Breda (Nederland)

Naast mijn promotieonderzoek  verricht ik ook ander wetenschappelijk onderzoek samen met collega’s. Op deze pagina vindt u een aantal van deze onderzoeken.

Voet- en enkelletsel na ongeval

Letsel aan voeten en enkels kan ontstaan door een ongeval. In eerste instantie wordt dan gekeken naar botten, is er niets gebroken?

Maar rondom de voet en enkel zitten ook bindweefselstructuren, die deze botten stevig met elkaar verbinden. Deze bindweefselstructuren kunnen ook beschadigd zijn na een ongeval.  Wanneer dit onvoldoende of te laat wordt herkend, kan het later problemen geven. Ik heb onderzoek gedaan naar het beter kunnen traceren van deze letsels in voeten en enkels (Bekijk het overzicht).

Effect van het dragen van hoge hakken

Vrouwen lopen vaak op hoge hakken. Ik heb onderzoek gedaan naar de druk onder de voet en het effect van het dragen van hoge hakken bij jonge vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat de druk onder de voet toeneemt als er hoge hakken worden gedragen. Op de lange termijn kan dit schadelijk zijn voor de voeten (Bekijk het overzicht)