Laatste tweets
Controle afspraak


Wat is de werkwijze rondom een controle-afspraak?

Eenmaal thuis is het belangrijk dat u de voet goed hoog houdt om de zwelling na de operatie zoveel mogelijk te voorkomen. Afhankelijk van de soort operatie mag u wel of niet op het geopereerde been steunen. We raden u dan ook aan om tijdens de eerste periode na de operatie met behulp van elleboogkrukken te lopen.

De eerste dagen na de operatie kan u last hebben van wondpijn. Naast het hoog houden van de voet kan het nodig zijn pijnstillers te nemen. Deze medicijnen kunt u halen met het recept dat u heeft gekregen bij ontslag uit het ziekenhuis.

Uw controle-afspraken na de operatie

Meestal vindt na ongeveer twee weken een eerste poliklinische controle-afspraak plaats op het wondenspreekuur of tijdens het gipskamerspreekuur. Heeft u gips? Dan verwijdert de gipsmeester de gipsspalk en beoordeelt de operatiewond. Ook eventuele hechtingen worden verwijderd, soms krijgt u dan nieuw gips.

Ongeveer zes weken na de operatie wordt vaak een poliklinische controle-afspraak gemaakt bij uw behandelend orthopedisch chirurg. De arts bespreekt met u het verloop van de behandeling. Hoe is het gegaan na de operatie? Hoe is het met de klachten? Ook volgt er een beoordeling van de geopereerde voet, teen of enkel en worden de eventuele röntgenfoto’s bekeken. Uiteindelijk wordt samen met de arts het eindresultaat besproken.