Laatste tweets
Verpleegafdeling


Wat is de werkwijze rondom een opname op de verpleegafdeling?

Zodra duidelijk is dat u geopereerd moet worden, gaat u naar het voorbereidingsplein waar u meer informatie krijgt over de opname in de kliniek. Vervolgens bespreekt u met een anesthesiemedewerker de mogelijke manieren waarop u verdoofd wordt voor de operatie. De verdoving kan bestaan uit algehele narcose of een ruggenprik. (bekijk sfeerimpressie op verpleegafdeling)

Wat te doen voor de operatie

In de periode voorafgaand aan de operatie is het verstandig om alvast twee elleboogkrukken te halen bij de thuiszorgwinkel. Deze heeft u namelijk nodig tijdens uw herstel na de operatie. Ook is het handig om van te voren uw woning kritisch te bekijken en te zorgen dat mogelijke obstakels alvast opgeruimd worden. Denk bijvoorbeeld aan een loszittende trapleuning. Zorg dat het gerepareerd wordt.

Niet roken voor en na de operatie

Om complicaties na de operatie te verminderen raden wij u sterk aan om niet te roken tenminste enkele weken voorafgaand aan de operatie tot aan enkele weken na de operatie. Roken vertraagt namelijk wond- en botgenezing.  Door niet te roken, zult u dus sneller herstellen.

Schone voeten en nagels

Het is belangrijk dat u tijdens een operatie schone voeten heeft. De voeten moeten goed schoon zijn, de nagels dienen kortgeknipt te zijn en nagellak dient verwijderd te zijn. Dit kunt u thuis zelf doen. Let wel op dat er geen wondjes ontstaan, aangezien wondjes de kans op een infectie na de operatie vergroten. Het kan zelfs zo zijn dat een operatie dan wordt uitgesteld.

De opname in de kliniek

Op de dag van de operatie wordt u opgenomen op één van de  verpleegafdelingen van de Orthopedische Kliniek Amphia. Vergeet niet om de elleboogkrukken mee te nemen naar de kliniek. Eenmaal op de afdeling heeft u een gesprek met een verpleegkundige die u informeert over de gang van zaken. Samen met deze verpleegkundige wordt de te opereren teen, voet of enkel gemarkeerd met een pijl. Op die manier bent u goed voorbereid en helemaal klaar om geopereerd te worden.

Wat is de werkwijze op de operatiekamer? (lees meer) 

Wat is de werkwijze rondom een controle-afspraak? (lees meer)