Laatste tweets
Hoge hakken slecht voor voeten


Het dragen van hoge hakken is slecht voor uw voeten

Het merendeel van de vrouwen moet er niet aan denken om hun geliefde hakken - stiletto's, sleehakken of plateaus - vaarwel te zeggen. Laat staan de mannen... Zij genieten elke dag weer van die vrouwen die het leven kittig hooggehakt tegemoet treden.

Maar als de vrouw geconfronteerd wordt met een pijnlijke bal van de voet, kramp in de kuiten, hevige pijnscheuten in middenvoetsbeentjes en misschien ook wel in de rug dan steekt deze vraag de kop op: Zijn hoge hakken slecht voor je voeten en je lijf?

‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ wordt er wel eens gezegd. Toch kun je beter even stil staan bij wat jij je voeten aandoet. 

Gevolgen van hoge hakken

Door het dragen van hoge hakken staan de voeten in een onnatuurlijke positie. De tenen staan schuin en door de meestal smalle schoentjes wordt het gewricht naar buiten gedrukt. 

Hierdoor loop je de kans om knobbelgewrichten te krijgen, bijvoorbeeld een scheve grote teen (Hallux valgus) en/of hamertenen. Verder staat de hiel omhoog. Dit heeft weer gevolgen voor knieën, bekken, heupen, onderrug.Duurste hoge hakken

Wie altijd op hakken loopt krijgt dan ook last met sporten, omdat de hiel niet meer goed naar de grond gaat en voet niet goed afgerold kan worden. Joggen wordt dan een probleem.

Het advies van de orthopeed 

Zoek een compromis in het dragen van hoge hakken, probeer te minderen als je altijd op hoge hakken loopt. Probeer verder voor een hoogte te kiezen van maximaal 4 centimeter hoogte. Wees ook heel eerlijk tegen jezelf: als je nu al aan het sukkelen bent en klachten hebt, dan moet je echt minderen. Ben je nu op feestje? Dan hakken aan en zodra je buiten staat weer uit!    

Fotobijschrift: dit zijn de duurste schoenen ooit verkocht. Deze zogenaamde ‘Cinderella Slippers’ zijn geweven met draden van platina en bestrooid met
diamanten en hebben een prijs van 1.6 miljoen dollar.

Bron: deels gebaseerd op artikel http://www.trendystyle.net/welzijn/hoge-hakken-slecht-voeten.html 

Nieuwsgierig naar andere weetjes en feiten? (lees meer)